Diversen

uit 2010 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Wit Reliëf

2015

Een wit reliëf in een geometrisch patroon. De ruwe structuur is in contrast met de regelmatige vormen. Het licht wordt gevangen in de mat witte compartimenten. De belichting of het natuurlijk licht maken het werk iedere keer weer anders. Steeds ziet het er anders uit omdat de schaduw een geheel nieuw effect geeft. Gemaakt in een kunstklas tijdens een expositie van Jan Schoonhoven.  

Hollandse tulpen

2015

Een heel Hollands tafereeltje. Zijkanten meebeschilderd, inlijsten niet nodig. Als print verkrijgbaar via o.a.  lidabruinen.werkaandemuur.nl 

Lekkere stoel

2015

Een persoonlijk schilderij voor Jose! Haar naam staat op het kussen. Wil je ook een persoonlijk schilderij, neem dan contact met me op.      

Klaproos

2013

Het geheel is eerst opgebouwd uit stukjes papier, en daarna nog gedeeltelijk overgeschilderd met acrylverf.  Gemaakt tijdens een vakantie in Frankrijk, waar je zomers in de velden nog veel klaprozen ziet.Op 4 cm dik 3D doek. Het werk is te koop, daarnaast is een print  te koop via http://fineartamerica.com/featured/red-poppy-lida-bruinen.html of http://lidabruinen.werkaandemuur.nl/index/132/nl/Klaproos/view/64962

Maya adelaar

2013

De Maya's zijn een volk dat leefde in centraal Amerika en hun bloeitijd hadden rond het  jaar 700. Ze gebruikte karakteristieke symbolen om te communiceren, waaronder vogelfiguren.  De adelaar komt veel voor in de overleveringen. Dit schilderij is gemaakt door eerst papier te plakken op het canvas om structuur te creëren. Daarna heb ik dit beschilderd met acrylverf. Door de grove structuur lijkt het een rotsschildering. De heldere kleuren geven het geheel een modern uiterlijk. Op 4 cm dik 3D doek. Ook als print verkrijgbaar.

Decay

2013

Collage met vervreemdende elementen. Een sfeer van materieel en moreel verval.

turtle

2010

Na een duik met zeeschildpadden.

Aan het water

2013

Bomen aan het water. Eerst heb ik papier geplakt op het canvas om structuur te creeëren. Daarna heb ik geschilderd met acrylverf. De zwarte lijnen en gekleurde vlakken doen aan glas-in-lood denken. Het origineel is niet beschikbaar, wel zijn prints op canvas, dibond en poster te krijgen via http://lidabruinen.werkaandemuur.nl/index/132/nl/Aan-het-water/view/67400/0 http://pixels.com/featured/along-the-river-lida-bruinen.html Op 4 cm dik 3D doek.

meeuw

2011

Nog te koop als print op canvas, als poster etc, zie lidabruinen.werkaandemuur.nl Een zeemeeuw heeft de vrijheid te vliegen waar hij wil, over zee en over land.  

zwaluwen 2

2012

Nog te koop als print op canvas, als poster etc, zie lidabruinen.werkaandemuur.nl   Zwaluwen spelend in de lucht. Vrij als een vogel!  

stoel 1

2012

op 4 cm dik doek

Paard

2012

Op 3 cm dik doek. Zijkanten meebeschilderd, dus geen lijst nodig. Collage in combinatie met een schildering met acrylverf. Op de achtergrond een chinese tekst. Op de voorgrond het chinese symbool voor "paard".

de Zwaan

2014

Het zeiljacht met de naam 'Cygnus, dit is latijn voor 'Zwaan''. Op 4 cm dik 3D-doek

zomer

2010

Bloeiende bloemen op een warme zomerdag. De zwarte lijnen zijn verdikt, liggen op het doek.

Rust

2012

Ergens is een lichte vredige plek.... Verkrijgbaar als print in verschillende formaten via lidabruinen.werkaandemuur.nl

Gepimpte meubels

2012

Voor Mirjam, voor  www.doordikendun.nl Op 4 cm dik doek.

maskerade

2011

Ter ere van een trouwerij met als thema een "touch of theatre". Het vrijgezellenfeest was met venetiaanse maskers. Op 3.5 cm dik doek, zijkanten meegeschilderd. In de achtergrond enkele foto's en het gedicht van de trouwkaart.