Lida Bruinen is geboren in 1962 en werkzaam als applicatiebeheerder van een softwarepakket.  Als tegenwicht voor deze baan werkt ze gepassioneerd met vormen en kleuren.

Na jarenlang mandalatekenen met kleurpotlood kreeg Lida behoefte aan intensere, heftigere materialen. Aquarelverf bood wel de mogelijkheid van vloeiende vormen en kleuren maar de directheid van acrylverf sprak haar meer aan. Al experimenterend heeft ze zichzelf het werken met acrylverf eigen gemaakt. De spirituele inslag die kenmerkend is voor de mandala keert nog wel regelmatig terug in haar werk.

Acrylverf, collages en reliëf lijken in haar actuele werk "van het doek te springen". Kleur en onderwerp lijken soms te vechten om de aandacht van de kijker. Kleuren zijn belangrijker dan vorm in het scheppen van een bepaalde sfeer.

Prikkels uit de omgeving of eigen emoties en gedachten vormen een inspiratiebron, een creatieve uitlaatklep, met als resultaat zeer divers werk. Ze is altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kent hierin geen grenzen. 

De  schilderijen en tekeningen staan op de website www.lidabruinen.exto.nl. Wilt u regelmatig een kleurig bericht in uw mailbox, meldt u zich dan aan op deze website voor de maandelijkse nieuwsbrief, of volg haar op Facebook.

Van een aantal schilderijen, digitaal werk en foto's zijn prints te bestellen via LidaBruinen.werkaandemuur.nl