(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Collage doosje

2017

Ik kreeg een mooi doosje, dat uitgevouwen een bijzondere vorm had. Dit doosje heb ik als basis gebruikt voor een collage die ik verder met acrylverf heb beschilderd.

Collage textuur

2017

Ik heb een collage gemaakt van verschillende materialen  met een verschillende structuur. Stof, textiel, plastic, papier, hout en draad. Door de materialen over elkaar heen te plakken ontstaat er gelaagdheid. Dit wordt versterkt door de verschillende lagen met verf te bewerken. Het laatste laagje is het doorzichtige stukje stof met bladmotief. Dit valt over de houten stokjes heen. De kleuren zijn natuurlijk, blauw, limoengroen, en een oranjebruine aardekleur. Het resultaat is een harmonieus, abstract schilderij. Naast het originele schilderij is ook een print op groot formaat verkrijgbaar.  

meisje aan strand

2017

Een print van dit werk is verkrijgbaar in verschillende formaten en verschillende materialen. Neem contact op voor meer informatie. Meisje aan het strand.

Rotterdam Heijplaat

2017

Dit uitzicht langs de kade van Heijplaat is verkrijgbaar in verschillende formaten als print. Neem contact op voor meer informatie, of kijk op kokandkok.werkaandemuur.nl 

Schedels in gesprek

2017

Dit werk is als print verkrijgbaar op verschillende materialen en formaten.

Skyline Rotterdam

2017

Foto van Rotterdam met Hotel New York en de Erasmusbrug. Digitaal bewerkt als aquarel. Verkrijgbaar als print in verschillende formaten.

Zittende naakte vrouw

2017

De basis voor dit schilderij zijn de gekleurde vlekken. Daaroverheen heb ik de naakte zittende vrouw geschilderd in de kleur turquoize. Daarna ben ik verder gegaan met de abstracte vlekken. Ik heb verschillende soorten verf, potlood en krijt gebruikt, maar het meest acrylverf. Dit schilderij past in een modern interieur, maar het thema van de naakte vrouw geeft het schilderij een klassiek tintje. Dit werk is ook verkrijgbaar als print op verschillende materialen en in verschillende maten.  

all in

2016

  Dit is een werk met acrylverf, inkt en krijt op papier. Na het fotograferen van het werk heb ik op de digitale foto de kleur nog aangepast. Misschien kun je dit ook Mixed Media noemen. Het digitale resultaat is verkrijgbaar als print in verschillende maten op een materiaal naar keuze.    

De jonkvrouw

2016

Tweeluik met : jager met roofvogel. Schilderij met acrylverf met paletmes gemaakt. Ook verkrijgbaar als print in diverse maten op diverse materialen. Zie lidabruinen.werkaandemuur.nl  

Derde chakra

2016

3e of zonnevlechtchakra, hoofdkleur geel

doorbraak

2016

Een abstract werk met acrylverf en inktpotlood. Ook verkrijgbaar als print op verschillende formaten en materialen. Of verras iemand met een kunstkaart!

Going home

2016

Een schip in ruw weer op weg naar huis. In de kleuren paars, groen, blauw en wit. Op 4 cm dik 3D doek. Verkrijgbaar als print in verschillende maten en op verschillende materialen. Neem hiervoor contact met me op of kijk op lidabruinen.werkaandemuur.nl       

Jager met roofvogel

2016

Tweeluik met: de jonkvrouw. Schilderij met acrylverf en paletmes gemaakt. Ook verkrijgbaar als print in verschillende maten en op verschillende materialen via lidabruinen.werkaandemuur.nl

Man met hoed

2016

Een surrealistische afbeelding van een man met een hoed op een treinstation in Cinque Terre in Italië . Deze foto is verkrijgbaar op verschillende materialen en in meerdere formaten.

Meisje met hoed

2016

Op een station in Italië, in het park Cinque Terre, zag ik een engels meisje op het station. Tegen de achtergrond van de pilaren deed ze me denken aan een schilderij van René Magritte. Het grootste deel van het oeuvre van Magritte behoort qua stijl tot het surrealisme, één van de belangrijke kunststromingen van de 20e eeuw. Print verkrijgbaar op verschillende materialen en verschillend formaat. Neem daarvoor contact met me op. En natuurlijk hier direct te bestellen als kunstkaart.    

Pratende schedel

2016

Pratende schedel. Dit werk is op verschillend formaat en verschillend materiaal verkrijgbaar als print.

Verloren

2016

Dit werk is een digitale collage van verschillende foto's. Prints verkrijgbaar op verschillende materialen zoals canvas en aluminium, in diverse formaten. Neem hiervoor contact met me op. Als kunstkaart natuurlijk direct te bestellen via deze site.

Wij gaan trouwen

2016

Geschilderd voor mijn collega die gaat trouwen.

Arrogantie

2015

Door de COBRA beweging geinspireerd werk. Verkrijgbaar als print in verschillende formaten op canvas, dibond etc. Voor meer informatie, neem contact met me op.

chickie

2015

Op Cobra geinspireerd werk. Een vogelachtige vorm. Ook als print of wenskaart verkrijgbaar.      

Haastrecht

2015

Het stadhuis van Haastrecht en boerderij Het Paradijs. Op 4 cm dik 3D canvas. Ook uw favoriete plaats geschilderd hebben? Neem dan contact met me op.  

Hollandse tulpen

2015

Een heel Hollands tafereeltje. Zijkanten meebeschilderd, inlijsten niet nodig. Als print verkrijgbaar via o.a.  lidabruinen.werkaandemuur.nl 

licht en donker

2015

Ik heb verschillende variaties van deze tekening met inkt gemaakt na een bezoek aan een tentoonstelling van Jan Schoonhoven.

Mijn kat en ik

2015

Geinspireerd door de Cobrakunst in het Stedelijk museum Schiedam. Ook verkrijgbaar als print in diverse maten en op diverse materialen.  

Purple dreams

2015

Abstract schilderij op 4 cm dik 3D doek. Een doorwerkt schilderijtje waar veel op is te zien.

Wit Reliëf

2015

Een wit reliëf in een geometrisch patroon. De ruwe structuur is in contrast met de regelmatige vormen. Het licht wordt gevangen in de mat witte compartimenten. De belichting of het natuurlijk licht maken het werk iedere keer weer anders. Steeds ziet het er anders uit omdat de schaduw een geheel nieuw effect geeft. Gemaakt in een kunstklas tijdens een expositie van Jan Schoonhoven.  

Ballonvaren

2014

Een ballon drijft met de wind mee, in het mandje onder de ballon is het windstil.  Voel de vrijheid en bekijk de wereld van boven af. Als je hoog genoeg bent, lijkt de aarde een lappendeken. De roze en blauwe tinten steken mooi af tegen de aardse bruine kleuren. De zwarte lijnen geven het geheel een moderne uitstraling. Dit werk is op verschillende materialen en in verschillende formaten te koop via lidabruinen.werkaandemuur.nl

de Zwaan

2014

Het zeiljacht met de naam 'Cygnus, dit is latijn voor 'Zwaan''. Op 4 cm dik 3D-doek

Every woman

2014

Bij dit werk heb ik een foto van een mooie jonge vrouw gecombineerd met schetsen van vrouwen die ik eerder heb getekend. Door de schetsen in de achtergrond te verwerken en verschillende structuren en verfspetters aan te brengen is een interessant en kleurrijk geheel ontstaan. De toeschouwer kan heel lang kijken naar wat er precies in de achtergrond verwerkt zit. De vrouw kijkt wat nadenkend, vraagt zich af wat ze wil. Als je jong bent ligt de toekomst open en is alles nog mogelijk. Soms wacht je af in je mooiste jurk (de schets links), soms wordt je teleurgesteld (schets rechts), maar durf je dromen waar te maken!

Girlpower

2014

Drie sterke zelfverzekerde vrouwen in een kleurige dynamische omgeving met rood, wit, paars, zwart en blauw. Een krachtig en modern werk, dat alleen al door het formaat van een panorama een apart kleurrijk accent geeft in het interieur. Verkrijgbaar als print in verschillende formaten. Ook leuk in delen, zie http://lidabruinen.werkaandemuur.nl/index/135/nl/Girlpower/gallery/2899/6549/0/date_desc  

Gitaar helden

2014

Dit werk is in verschillende formaten en op verschillend materiaal verkrijgbaar. Neem voor meer informatie contact met me op.

herfst

2014

Een collage van verschillende foto's in herfstkleuren en herfstthema's. Als print verkrijgbaar in verschillende formaten en op verschillende materialen zoals canvas en aluminium.

I love rock-and-roll

2014

Dit werk is in verschillende formaten en op verschillende materialen te koop. Neem voormeer informatie contact met me op.

Kookaburra

2014

De kookaburra  of lachvogel is een ijsvogelsoort. De roep van deze vogel lijkt op de menselijke lach. Op mijn reis door Australië heb ik deze vogel vaak gehoord en soms gezien. Op een camping was er één die ik heel dicht kon benaderen.  Deze is digitaal geschilderd en kan alleen als print gekocht worden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

lente

2014

Een collage van verschillende foto's die een sfeer van lente weergeven. Bloemen, bladeren en vlinders omlijsten het portret. In verschillende maten en op verschillende materialen verkrijgbaar als print. Neem voor meer informatie contact met me op.

Merry Christmas Everyone

2014

Vrolijk Kerstfeest iedereen!

Passie en zakelijkheid

2014

Spetters in de kleuren rood wit en zwart op witgeschilderd krantenpapier. Passie, bloedrood, zakelijk, daadkrachtig. Welke associaties heb jij?
Kleuren hebben een psychologische betekenis.  Er bestaan verschillende lijsten met de betekenissen van kleuren.

De kleuren uit de omgeving oefenen een zekere invloed op onze gesteldheid uit. Rood maakt actief en gespannen, terwijl het groen van een bos juist rust weet te geven, geel bevordert een opgewekt gevoel. Elk jaargetijde heeft zijn kleuren. Oranje en bruin voor de herfst, roze en lichtblauw voor de lente. Dit werk en andere werken met druppels zijn verkrijgbaar via http://www.werkaandemuur.nl/index/135/nl/Verf-spetters/gallery/2899/6777/0/date_desc 

Stilleven aardbeien

2014

Aardbeien zijn één van mijn favoriete fruitsoorten. Heerlijk zoet. Je kunt er zo van snoepen, of combineren met bijvoorbeeld ijs, yoghurt of dessertwijn. Door hun felrode kleur vallen ze op, en roepen als het ware om opgegeten te worden. Als je de aardbei doorsnijdt, zie je een hartvormige structuur. Een afdruk van deze foto is te bestellen op canvas, poster en aluminium via www.lidabruinen.werkaandemuur.nl  

Laat de passie stromen

2013

Geïnspireerd door de dotpaintings van aboriginal art. Een stromingsbeeld. Laat de passie stromen. Rood is de kleur van kracht, passie, hartstocht. Voor prints zie de website LidaBruinen.werkaandemuur.nl of neem contact met me op

Maya adelaar

2013

De Maya's zijn een volk dat leefde in centraal Amerika en hun bloeitijd hadden rond het  jaar 700. Ze gebruikte karakteristieke symbolen om te communiceren, waaronder vogelfiguren.  De adelaar komt veel voor in de overleveringen. Dit schilderij is gemaakt door eerst papier te plakken op het canvas om structuur te creëren. Daarna heb ik dit beschilderd met acrylverf. Door de grove structuur lijkt het een rotsschildering. De heldere kleuren geven het geheel een modern uiterlijk. Op 4 cm dik 3D doek. Ook als print verkrijgbaar.

Fiat 500

2012

Een oldtimer. Op 4 cm dik doek. Wilt u ook uw auto geschilderd? Neem dan contact met me op.

in mijn dromen 2

2012

Eén streek acrylverf, aangevuld met een tekening met pigmentstift. Op natuurwit zuurvrij papier. Ingelijst met passepartout in een lijst van 50x50 cm, zilverkleurig. Prijs inclusief lijst.

Kruiskerk Roosendaal

2012

Blauw is de kleur van communicatie. Je moet communiceren om de relatie met elkaar en met god te onderhouden. Het weefsel zijn de mensen in de gemeenschap, die in steeds wisselende patronen met elkaar verbonden zijn. De kerk staat op een stevige, massieve laag, goed gefundeerd. Rond het kruis elementen uit de kerk, en mensen die een belangrijke rol spelen/speelden in de kerk. Een rode roos voor liefde, een witte gerbera voor onschuld, en paarse ranonkels voor levenslust speelsheid en plezier. Op 4 cm dik doek.

Rust

2012

Ergens is een lichte vredige plek.... Verkrijgbaar als print in verschillende formaten via lidabruinen.werkaandemuur.nl

zwaluwen 2

2012

Nog te koop als print op canvas, als poster etc, zie lidabruinen.werkaandemuur.nl   Zwaluwen spelend in de lucht. Vrij als een vogel!  

maskerade

2011

Ter ere van een trouwerij met als thema een "touch of theatre". Het vrijgezellenfeest was met venetiaanse maskers. Op 3.5 cm dik doek, zijkanten meegeschilderd. In de achtergrond enkele foto's en het gedicht van de trouwkaart.  

meeuw

2011

Nog te koop als print op canvas, als poster etc, zie lidabruinen.werkaandemuur.nl Een zeemeeuw heeft de vrijheid te vliegen waar hij wil, over zee en over land.  

Sporen in de sneeuw

2011

Collage in combinatie met acrylverf. Op 4 cm dik doek. Een impressie van Noorwegen. Sporen in de sneeuw. Ook als print te verkrijgen via http://www.werkaandemuur.nl/index/93/nl/Sporen-in-de-sneeuw/view/46782/0

Stromingsbeeld

2011

Alles stroomt en golft, groeit en verandert.

The great deep blue

2011

Ik heb eerst een collage gemaakt met snippers van afbeeldingen uit de natuur, zoals stro en takken, als uitgangspunt voor dit schilderij. Het uiteindelijke resultaat doet meer denken aan de wonderlijke onderwaterwereld, die ik als duiker zo bewonder. Op 4 cm dik doek. Ook te verkrijgen als print via http://www.werkaandemuur.nl/index/86/nl/The-great-deep-blue/view/46621/0 of lida-bruinen.pixels.com

zonder titel

2011

Collage met acrylverf, met structuur. In blank houten lijst. Als print verkrijgbaar via lidabruinen.werkaandemuur.nl of lida-bruinen.pixels.com

Bevrijding

2010

Dit schilderij is niet meer beschikbaar. Een reproductie is te bestellen via http://LidaBruinen.werkaandemuur.nl of http://www.werkaandemuur.nl/index/93/nl/Bevrijding/view/46626/0

bird 1

2010

Met structuur. De verbeelding van de nesteldrang van de vogel in de lente.

bird 2

2010

Is het een vogel? Is het een dolfijn? Prikkel je fantasie!

Bourgondië

2010

Het golvende landschap.

Eureka

2010

met structuur, verdikte lijnen Ook te verkrijgen als print via http://www.werkaandemuur.nl/index/86/nl/Eureka/view/46624/0

lady of the lake

2010

Met structuur op museumkarton. Nu in kersenhouten wissellijst. Naar de legende van koning Arthur, de vrouwe in het meer bewaakte het zwaard Excalibur. Als print verkrijgbaar via lidabruinen.werkaandemuur.nl of lida-bruinen.pixels.com

landschap

2010

Geïnspireerd door aboriginal art.

Ontstaan

2010

Organische vormen, er ontstaat iets. Je kunt veel in de vormen zien.

Overgang

2010

Een vlinder ontstaat via een pop uit een rups. Elk stadium is een overgang naar nieuwe realiteit. Als mens maak je bij overlijden de overgang naar een andere dimensie. Als je daar voor open staat en verder wilt kijken dan je huidige situatie, kun je tijdens bijvoorbeeld bidden, dromen of mediteren die dimensie ervaren. Op 4 cm dik doek.

Troost

2010

Een veilige plek, een troostende omarming, als het even wat moeilijker gaat. Als kind vind je troost in moeders armen, later bij de liefdevolle mensen/engelen om je heen. Verkrijgbaar als gevouwen wenskaart, 5 stuks à 9,95; formaat 12.5 x 12,5 cm, inclusief envelop. Heel geschikt bij bevalling en zwangerschap. Print van het schilderij te koop via lida-bruinen.pixels.com 

zomer

2010

Bloeiende bloemen op een warme zomerdag. De zwarte lijnen zijn verdikt, liggen op het doek.

droomhuis

2009

Geïnspireerd door de aboriginal art.

slang

2009

Geïnspireerd door de aboriginal art.

zendala1

2009

In rust groeien de mooiste dingen. Deze tekening is opgenomen in het boekje "verrassend lijnenspel" van Anneke en Elise Tobbe. Het boekje is te bestellen via www.mandalateken.nl

Dordogne

2008

Inspiratie: de kerken en de oermens in de Dordogne.

Liefdevol

2002

Schilderij in oranje lijst. Als print te bestellen via LidaBruinen.werkaandemuur.nl of lida-bruinen.pixels.com